Artikelen, Interviews & Publicaties

Een greep uit artikelen, interviews en publicaties van, door, over én met Mirjam de Blécourt.

maart 2021

'In de advocatuur heb ik bereikt wat ik wilde'.

Als er rolmodellen nodig zijn voor meer vrouwen in de top, dan mag Mirjam de Blécourt – zij siert de cover van dit blad – deze titel zeker dragen. De partner arbeidsrecht bij Baker McKenzie en Eerste Kamerlid voor de VVD is nog lang niet klaar, maar blikt in een openhartig interview trots terug op wat zij heeft bereikt. Een gesprek over haar dertigjarige carrière.

Advocatie 2021

oktober 2020

‘We krijgen een vrouwelijke president van de Hoge Raad. Daarover ben ik zeker verheugd, maar dat het meteen wereldnieuws werd, zegt genoeg. Zeventig procent van de Nederlandse rechters is vrouw, maar in de top zitten allemaal mannen. Nog steeds. Ik weet dat sommige mensen de rechterlijk macht te feminien vinden en natuurlijk moet er een evenwicht zijn tussen mannenen vrouwen'.
 

NVJ 150 jaar

september 2020

Voor advocaat Mirjam de Blécourt is de hal met uitzicht op de Eregalerij van het Rijksmuseum vertrouwd terrein. In maart 2019 presenteerde ze er haar boek 'Vrijgevochten' en niet zonder reden.

 

 

 

 

 

 

 

maart 2019

Vrijgevochten: de autobiografie van Mirjam de Blécourt. Haar ongebaande pad naar de top. Een inspirerend verhaal voor iedereen die de top wil bereiken – welke top dan ook.

3e druk.


Vrijgevochten

MEESTERBREIN

juli 2020

Interview met Meesterbrein. 'Wat is jouw lijfspreuk?' 'Niet klagen, maar dragen en bidden om kracht'.

december 2019

Met het vrouwenquotum wordt de positie van de vrouw echt beter. De Tweede Kamer is voor een verplicht vrouwenquotum. Voortaan moeten de rvc’s voor minstens dertig procent uit vrouwen bestaan. Gebeurt dat niet, dan moeten nieuwe benoemingen van mannen in de raden nietig worden verklaard net zo lang tot er wel een vrouw wordt benoemd. Mirjam de Blécourt vindt het een historische gebeurtenis en een mooie eerste stap.

(vanaf minuut 07:41)

december 2019

Wel of geen vrouwenquotum: de voors en tegens. Op 3 december stemde de Tweede Kamer in met een quotum voor vrouwen in de raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven. Het vrouwenquotum is in Nederland een controversieel onderwerp. Het FD zet alle argumenten op een rij. Volgens Mirjam de Blécourt lopen we achter. 'Nederland is een hartstikke conservatief land.'december 2019

Samen met EenVandaag liet Mirjam de Blécourt pitbull Cooper uit en blikten ze terug op het afgelopen jaar. 2019 was een bijzonder jaar door het verschijnen van haar boek Vrijgevochten. Ook werd ze geïnstalleerd als Senator in de Eerste Kamer en werd de motie aangenomen van het bindend vrouwenquotum: een historische gebeurtenis en een belangrijke eerste stap naar gelijkheid tussen vrouwen en mannen.

september 2019

Doet u mij toch maar een vrouwenquotum. Eerst waren ze tegen, nu zijn ze voor. Drie topmannen en drie topvrouwen vertellen waarom ze nu toch geloven dat bedrijven wettelijk verplicht moeten worden om vrouwen te benoemen op topposities. Mirjam de Blécourt: ‘Stiekem zijn wij een enorm ouderwets, conservatief land.’

juli 2019

Kersvers senator en Zuidas-advocaat Mirjam de Blécourt (55) zet zich al jaren in voor meer vrouwen aan de top. 'Ik was 36, voldeed aan alle criteria, had meer gepubliceerd en omgezet. Toch kozen ze voor een man.'


maart 2019

Mirjam de Blécourt: ‘Ik had het idee dat iedereen gelijk werd behandeld’

Het is geen kwade opzet dat mannen vooral mannen benoemen, meent advocaat-partner Mirjam de Blécourt. Zij lijdt ook aan dat kloongedrag: ‘Ik werk het liefst met vrouwen.’ Maar er moet wel iets veranderen.

september 2019

Twee jaar na #MeToo is er nog altijd seksuele intimidatie en (te) weinig beleid binnen bedrijven.

In mijn arbeidsrechtpraktijk zie ik een toename van #MeToo gerelateerde zaken. Vrouwen durven zich tegenwoordig veel meer uit te spreken. Vroeger was je een tuthola als je iets van ongewenst gedrag zei, nu denken vrouwen vaker: waarom pik ik dit eigenlijk?maart 2019

Mirjam de Blécourt gaat door het glazen plafond.

Ze is al meermaals uitgeroepen tot beste vrouwelijke arbeidsrechtadvocaat van Europa en neemt binnenkort voor de VVD plaats in de Eerste Kamer. Haar boeiende levensverhaal is nu te lezen in het boek Vrijgevochten.
maart 2019

Door het plafond.

Mirjam de Blécourt (1964) is arbeidsrechtadvocate bij het internationale advocatenbureau Baker McKenzie. In het boek ’Vrijgevochten’ schrijft ze over haar weg naar de top.


maart 2019

Mirjam de Blécourt (1964) is arbeidsrechtadvocaat. Ze behoort tot de invloedrijkste personen van Nederland en zet zich in voor meer vrouwen aan de top. Deze week verscheen Vrijgevochten, een boek over haar leven.


maart 2019

Mirjam de Blécourt zet zich al jaren in voor diversiteit en gelijke behandeling van vrouwen. Zelf heeft ze als internationaal bekend arbeidsrechtadvocaat het glazen plafond allang doorbroken. Hoe ze dat deed, beschrijft ze in haar boek ’Vrijgevochten’.september 2019

Flexibiliteit en zekerheid. Naar een gelijk speelveld op de arbeidsmarkt. Boek in samenwerking met de Telders Stichting, het wetenschappelijk bureau t.b.v. het liberalisme en
de VVD.


maart 2019

‘Ik erger me kapot aan vrouwen die zeggen dat ze geen excuus-Truus willen zijn’

Als advocaat Mirjam de Blécourt (55) met haar collega’s een zaak bespreekt, heeft ze al snel het gevoel dat ze zit op te scheppen. ,,Dat zit zó diep in onze cultuur. Als een mán over een zaak vertelt, denk ik helemaal niet: wat een opschepper.’’
maart 2019

‘Mannen nemen graag
mannen aan’

Lunchinterview Mirjam de Blécourt (55), arbeidsrechtadvocaat en Eerste Kamer-kandidaat, schreef een boek over haar „ongebaande weg naar de top”. „Ik ben heel open geweest.”


november 2019

Webinar door alumna Mirjam de Blécourt - partner bij Baker McKenzie en Eerste Kamerlid voor de VVD - met een persoonlijk verhaal over haar leven als vrouw en moeder van 2 zoons, werk en haar inspirerende weg naar de top. Een interview vol met waardevolle tips.


Om te webinar te bekijken word je naam en email adres gevraagd.

maart 2019

Arbeidsrecht-advocate Mirjam de Blécourt tegen Dennis Bergkamp: ‘Wie bènt u?’

Ze wordt gezien als de beste arbeidsadvocate van Nederland en omgeving. Ze staat op de lijst voor de Eerste Kamer voor de VVD en ze heeft nu haar biografie uit, maar van voetbal weet ze gelukkig niks. het houdt een keer op met mr. Mirjam de Blécourt van Baker McKenzie.
maart 2019

‘Het is voor vrouwen nog steeds moeilijk om door te stromen’

Mirjam de Blécourt is partner bij het advocatenkantoor Baker McKenzie en diverse malen benoemd tot beste vrouwelijke arbeidsrechtadvocaat in Europa. Daarnaast staat ze al jaren in de Volkskrant-Top 200 van meest invloedrijke Nederlanders en zet ze zich in voor gelijke behandeling van vrouwen. Kortom: een echte powervrouw.

maart 2019

Als advocaat Mirjam de Blécourt (55) met haar collega’s een zaak bespreekt, heeft ze al snel het gevoel dat ze zit op te scheppen. ,,Dat zit zó diep in onze cultuur. Als een mán over een zaak vertelt, denk ik helemaal niet: wat een opschepper.’’maart 2019

Vrijgevochten: de autobiografie van Mirjam de Blécourt. Haar ongebaande pad naar de top. Een inspirerend verhaal voor iedereen die de top wil bereiken – welke top dan ook.

februari 2019

Mirjam de Blécourt: ‘Ik had het idee dat iedereen gelijk werd behandeld’

Het is geen kwade opzet dat mannen vooral mannen benoemen, meent advocaat-partner Mirjam de Blécourt. Zij lijdt ook aan dat kloongedrag: ‘Ik werk het liefst met vrouwen.’ Maar er moet wel iets veranderen.maart 2018

Advocate Mirjam de Blécourt hield zich staande op de Zuidas.
Ze is viermaal uitgeroepen tot meest succesvolle arbeidsrechtadvocate van Europa. Maar Mirjam de Blécourt (54) is ook nog moeder en vrouw: twee zaken die haar weg naar de top van de Zuidas niet altijd even makkelijk maakten. Over hoe het haar toch lukte, schreef ze het boek Vrijgevochten.

februari 2018

Mirjam de Blécourt, arbeidsrechtadvocaat en sectorhoofd arbeidsrecht bij Baker McKenzie in Amsterdam was één van de architecten van dat beleid om meer vrouwen naar de top van het bedrijfsleven te krijgen. Is dat beleid in haar ogen succesvol? Ook spreken we haar over de nasleep van #metoo.

oktober 2018

Mirjam de Blécourt te gast in Nieuwsuur om te praten over het wettelijk vrouwenquotum. Nederland streeft in de wet met het streefcijfer naar 30% vrouwen in het bestuur en raad van commissarissen. Slechts 5% van de Nederlandse beursgenoteerde bedrijven haalt deze norm. Is een wettelijk vrouwenquotum daarom ook een goed idee voor Nederland?
(vanaf minuut 12:36)

Nieuwsuur

mei 2017

Sinds de invoering van de Wet werk en zekerheid (Wwz) en het over boord gooien van de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) is de kritiek vanuit praktijk en wetenschap niet mals geweest. En terecht, zo blijkt nu twee jaar later. Voer louter arbeidscontracten voor onbepaalde tijd in, mét lange proeftijd.


januari 2018

Stoelendans aan boord
van de KLM.
Wetenschappelijke publicatie over reorganisaties in het Tijdschrift voor Ontslagrecht.maart 2019

Arbeidsrecht-advocate Mirjam de Blécourt tegen Dennis Bergkamp: ‘Wie bènt u?’

Ze wordt gezien als de beste arbeidsadvocate van Nederland en omgeving. Ze staat op de lijst voor de Eerste Kamer voor de VVD en ze heeft nu haar biografie uit, maar van voetbal weet ze gelukkig niks. het houdt een keer op met mr. Mirjam de Blécourt van Baker McKenzie.september 2017

Topadvocate Mirjam de Blécourt werd in 2011, 2012 en 2016 en 2o17 verkozen tot beste arbeidsrechtadvocaat van Europa en maakte naam met een nieuw ontslagmodel dat naar haar is vernoemd: de methode-De Blécourt. Bovendien is ze een actieve voorvechter van meer vrouwen aan de top.

december 2017

Hiring & Firing. Law and key employment trends in Europe. The Baker McKenzie's European Employment Guide.
2017
Dismissal Law in the Netherlands: A Practical Guide.


september 2012

Ondanks jaren van aandacht voor en promotie van diversiteit, blijkt de realiteit weerbarstig. De advocatuur draait min of meer stationair wat betreft de aanwas van vrouwelijke partners. Het is daarom tijd voor ongemakkelijke vragen. Zijn vrouwen gewoon minder ambitieus? Er is al veel bereikt, maar vrouwen onderling kunnen elkaar nog beter helpen — en zichzelf beter laten zien.

september 2017

In de september issue van Vogue spreekt Mirjam de Blécourt met vriendin Christine Koelman (strafrechter bij rechtbank Noord-Nederland). Ze kennen elkaar dertig jaar en zijn leading ladies in hun vakgebied.

Vogue

juli 2016
Best of Mirjam de Blécourt, partner bij Baker & McKenzie.

2017

Grootste juridische infographic in de geschiedenis over het Nederlandse ontslagrecht. Hierop is de route naar ontslag onder het nieuwe arbeidsrecht op een heldere en overzichtelijke wijze in kaart is gebracht.mei 2018

Partner arbeidsrecht Mirjam de Blécourt: ‘Ja, het is lonely at the top, omdat je als vrouw anders bent.’


mei 2012

'Een gezonde mix van mannen en vrouwen op de werkvloer een belangrijke voorwaarde is om goede resultaten te behalen'.oktober 2017

#ZijOok

Deze week bleek eens te meer dat de verhalen over seksuele intimidatie en misbruik óveral zijn. Dit zijn er slechts enkele tientallen, als vertegenwoordiging van veel, veel meer.

#ZijOok

april 2017

Meesteressen aan de top.
De meerderheid van de rechterlijke macht is vrouw en ook op de Zuidas zijn de verhoudingen veranderd. Quote nodigde een partner van Baker McKenzie en twee partners van de toekomst uit voor een tête-à-tête de weg naar de top.

december 2015

Hoe woont topadvocaat Mirjam de Blécourt; hoe komt zij tot rust? Zin werd uitgenodigd bij haar thuis. 'Nieuwe indrukken geven mij rust.'

mei 2011

Vrouwen in de top.

Ondanks het initiatief van de overheid in 2008, het Charter Talent naar de Top, schiet het niet op met de doorgroei van vrouwen naar de top van het bedrijfsleven.

september 2014

Vooroordelen tegen vrouwen voor top hardnekkig.

Wettelijke regeling ten gunste van vrouwen is de enige manier om ingesleten gedachten te doorbreken.

april 2016

Nog even en de zzp’er is verdwenen. Vaste baan komt niet dichterbij. Deskundigen voorspellen dat nieuwe wet de positie van zzp'ers kwetsbaarder maakt in plaats van sterker.
januari 2018

Wordt 2018 het jaar van de vrouw?
Mirjam de Blécourt aan tafel bij DWDD presentator Matthijs van Nieuwkerk.
2014

Women need to come out from behind closed doors to
get the top jobs.

juli 2014

"Mijn moeder zei altijd: 'Het maakt niet uit hoe oud je bent, je kunt er tóch leuk uitzien. Als je maar veel lacht. En je goed kleedt.' Mirjam voegt daaraan toe: 'En de natuur een handje helpt.'


maart 2017
Vier ‘Zuidassers’ over de politiek: ‘De gewone man
op straat bestaat niet’.
Hoe denken advocaten en adviseurs over politiek en verkiezingen? Vier ‘Zuidassers’ met een politieke kleur spreken zich uit.

mei 2013

Vrouwen (bijna) aan de top. 'Heb lak aan wat anderen vinden en denken. Dat is niet zo makkelijk voor vrouwen. Dat is het moeilijkst om de top te bereiken.'

2015

Quote presenteert dé veertig vrouwen met ballen.
mei 2013

Vooroordelen tegen vrouwen voor top hardnekkig.

Wettelijke regeling ten gunste van vrouwen is de enige manier om ingesleten gedachten te doorbreken.februari 2016

Nog even en de zzp’er is verdwenen.

Nieuwe wetgeving dringt de zelfstandige zonder personeel in het nauw, constateren Mirjam de Blécourt en Daniëlle B.M. Pinedo. En de zzp’er die denkt in dienst te worden genomen, komt bedrogen uit.


mei 2013

Mirjam de Blécourt is partner bij Baker & McKenzie in Amsterdam. Daarnaast maakt zij zich sterk voor de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt. Toch koesterde zij als beginnend student een andere ambitie.


november 2012

Sprekend Mirjam de Blécourt

'Wie weet, in een volgend kabinet'.

Mirjam de Blécourt (48) werd dit jaar verkozen tot beste arbeidsrechtadvocaat van Europa. Maandag vliegt zij voor een handelsmissie naar Turkije met premier Rutte. "Goh, ja, wat een heftige straf kreeg Moszkowicz."

december 2017

AN EVENING WITH ...
Arbeidsrecht

Wat zegt het arbeidsrecht eigenlijk over ongewenst en grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer? En in hoeverre is deze beweging van invloed op HR-managers? Mirjam de Blécourt in gesprek met HR Director's.

maart 2016

Presentator Paul Laseur ging in gesprek met topadvocate Mirjam de Blécourt tijdens de live-uitzending van
FD Persoonlijk On Air.

december 2011

Mirjam de Blécourt stond Johan Cruijff bij in de spraakmakende
zaak Cruijff vs Ajax.

Johan Cruijff na de uitspraak: zege voor voetbalclub Ajax.


2015

De NV of BV die er niet in slaagt de streefcijfers te halen, heeft straks letterlijk iets uit te leggen. Arbeidsrecht advocate Mirjam de Blécourt is, behalve een autoriteit op het gebied van massaontslagen, ook passioneel betrokken bij een betere vertegenwoordiging van vrouwen in de top van het bedrijfsleven.2012

Mirjam de Blécourt kritisch over kabinetsplannen ontslagvergoeding. 'Het wordt nu wel heel karig.'2012

Ter inspiratie:
Kabinet van 27 vrouwen


september 2012

'Voor mij geen grote koffiemachine, maar een simpel Italiaans koffiepotje van Moka Express. Daar maak ik de lekkerste koffie mee. En de melk klop ik zelf.'

maart 2012

Ze vocht met succes voor een wet om meer vrouwen aan de top te krijgen. Dat mannen eerder voor een man kiezen, begrijpt advocaat Miriam de Blécourt wel. 'Ik neem ook bijna alleen maar vrouwen aan.'

Ze vocht met succes voor een wet om meer vrouwen aan de top te krijgen. Dat mannen eerder voor een man kiezen, begrijpt advocaat Miriam de Blécourt wel.

november 2016

De Zuidasadvocaat en haar vriendin, de groene politica.2012

Inspirerende levensverhalen, herinneringen en adviezen van invloedrijke mensen die veel voor de Nederlandse samenleving betekenen.


november 2016

Overgang van onderneming vaststellen volgens een vast patroon in de Spijkers-criteria. Een eenduidige aanpak zou de overzichtelijkheid en daarmee de rechtszekerheid en proces economie ten goede komen.


juni 2010

Het geheim van een sterke vrouw. Mirjam de Blécourt
'Sta op je strepen!'

juni 2014

Tijdelijke arbeidscontracten? Slecht idee. Vaste baan voor minder geld, is de visie van Mirjam de Blécourt.juni 2014

Vaste banen scheppen juist werk.
Arbeidsmarkt komen we er bovenop als we aan de tijdelijke contracten gaan? Belabberd idee. Zorg voor vaste banen voor minder geld, zegt Mirjam de Blécourt.

december 2015

Kantonrechter Amsterdam
2o-o8-2015; Vaststellingsovereenkomst. WNT. Bestuurder. Aanvulling WW-uitkering. Herlevingsclausule.

Quote

oktober 2013

Zo maak je het

november 2010

Hoe is het om als vrouw aan de top te staan? We legden zeven stellingen voor aan Mirjam de Blécourt.

"Gelukkige moeders zijn de beste moeders, of ze nou werken of niet."september 2011

'In het begin van mijn carrière werkte ik samen met Christine Lagarde. Zij werd de eerste vrouwelijke voorzitter van Baker & McKenzie en is nu minister van Financiën in Frankrijk. Aan haar zag ik dat het kon: een leuke vrouw blijven, leuke kinderen krijgen. Je hoeft niet alles in te leveren om iets te bereiken.'


april 2011

'Ik werk niet elke nacht
tot twee uur.'
Mirjam de Blécourt is topadvocaat. Bij massaontslagen zit zij aan de onderhandelingstafel. 'Ik ga pas vechten als het echt moet.'

december 2011

Johan Cruijff maakt ook indruk op zijn raadslieden. Advocaten van het voetbalfenomeen verwonderen zich over de openheid in zijn zaak tegen Ajax.

juni 2009

"Ik zie eruit als een vrouw, maar kan me gedragen als een man"

maart 2009

'Ongekend wat er nu gebeurt'

De kredietcrisis verspreidt zich als een inkwlek. Veel mensen merken de gevolgen, ieder op zijn eigen manier. Zo ook arbeidsrechtadvocaat Mirjam de Blécourt. Elke vier dagen ligt er een aanvraag voor massaontslag op haar bureau.


mei 2009

Werkgever let op de kleintjes werknemer moet inleveren.juli 2010

Vrouwelijke managers over de top en thuis. Zes vrouwen in hoge management functies discussiëren over het leven aan de top, de voordelen van vrouw-zijn en hoe je de tijd vindt voor een leuk privéleven.

september 2009

Mirjam de Blécourt houdt
niet van half werk. De arbeidsrechtadvocate vindt dat werkgevers te allen tijde moeten investeren in hun medewerkers. langer doorwerken hoort een vrije keuze te zijn. Hoe denkt ze over andere actuele thema's.
februari 2010

'Ik vind het leuk om kennis door te geven aan een nieuwe generatie.'


januari 2010

Je moet lef hebben om
carrière te maken.

Mirjam de Blécourt, accepteert het niet dat goede vrouwen niet in de top komen: 'Het knaagt aan mijn gevoel voor rechtvaardigheid,'


2009

De sekseparadox.
'Ik heb me moeten aanpassen aan de regels van het spel.'
oktober 2008

De 25 meest inspirerende vrouwen van eigen bodem.
december 2009

We doen het voor onze dochters. Topvrouwen netwerken om samen het glazen plafond aan diggelen te slaan.
februari 2009

Bedrijven willen graag selecteren wie ze ontslaan. De Nederlandse ontslagmethode is slecht uit te leggen aan met name Amerikanen.februari 2009

'Bedrijven moeten bij elke toppositie op zoek naar een vrouw.'

mei 2011

Mirjam de Blécourt is jarig op 8 maart, ook wel bekend als Internationale Vrouwendag. Dat heeft iets met haar gedaan: ze zet zich al jaren in om meer vrouwen te laten doorstromen naar topfuncties.

juni 2011

Peiling streefcijfer van 30 procent. Mirjam de Blécourt: 'Het is echt een stap in de goede richting en dit is op het moment het hoogst haalbare.'
februari 2011

Love him or hate him

Nooit eerder in de geschiedenis van deze rubriek suggereerde de testrijder vijf minuten na instappen om het gesprek maar in een café naar keuze voort te zetten.
december 2011

Mirjam de Blécourt is Amsterdams bestuurslid van het grootste advocatenkantoor ter wereld. Momenteel staat zij Johan Cruijff - lid van de RvC van Ajax - bij tijdens de bestuurscrisis die nu volop in de media wordt uitgelicht.


september 2007

Mirjam de Blécourt - moeder van 2 kinderen en die onder andere nastreeft dat meer vrouwen topbanen vervullen - geeft 7 redenen waarom vrouwen meer moeten gaan werken.


maart 2006

Pratend over haar werk, beginnen de ogen van De Blécourt te stralen. "Ik vind werken echt een feest." Ze behoort tot de crème de la crème van de Nederlandse arbeidsrechtadvocaten.

mei 2011

Bij grote reorganisatie is misstap snel gemaakt.

Collectieve ontslagen zijn aan de orde van de dag. Woensdag vergaderde de Voortouwcommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer over het wetsvoorstel tot wijziging van de Wet melding collectief ontslag.

maart 2016

Het droomweekend van advocate Mirjam de Blécourt. Het nuttige met het aangename verenigen.


maart 2008

'Zelf heb ik negen vrouwen en één man in mijn team'

Haar werk is haar leven, zeker als de positie van vrouwen een rol speelt. Maar dat wil niet zeggen dat topadvocate Mirjam de Blécourt geen oog heeft voor wat er verder allemaal gebeurt.

maart 2007

Mirjam de Blécourt, voorvechter voor meer vrouwen aan de top.


juni 2005

Een e-mail uit Amerika aan 'iedereen': 'Wegens de slechte bedrijfsresultaten is besloten 10% van het personeelsbestand wereldwijd te ontslaan. De directie.' Echt gebeurd. 'Toen trad ik op voor de ondernemingsraad', vertelt Mirjam de Blécourt.

2005

'OR bereikte veel, maar ik zie nog beren op de weg'.


november 2007

Aanval op het glazen plafond.
Meer vrouwelijke advocaten aan de top. Mirjam de Blécourt richtte samen met Marry de Gaay Fortman, Ank van Eekelen en Els Engelen het internationale netwerk op.
juli 2007

Pak & Pleiter
'Vroeger vond ik het leuk om uren te winkelen, maar nu heb ik daar gewoon de tijd niet voor'.

oktober 2007

'Schoenen kopen is voor mij een uitlaadklep.'


december 2008

'Ik merkte dat het lastiger was voor mij om op te klimmen tot partner. Ik had méér omzet, méér advocaten voor me aan het werk, en tóch heb ik er een jaar langer over gedaan om partner te worden', vertelt Mirjam de Blécourt.oktober 2013

Red je collega met een loonoffer...

Werknemers moeten zich flexibeler opstellen. Dat voorkomt ontslagen, aldus Mirjam de Blécourt en Daniëlle Pinedo.mei 2015

Pas nieuw ontslagstelsel aan voor het wet wordt.mei 2015

Reizen: Domweg gelukkig in een tentje in India.
Tijdens vakanties wil Mirjam de Blécourt nieuwe werelden ontdekken.


februari 2012

Een mooi jurkje, hoge hakken en vrouwelijke charmes. Slim gebruik van erotisch kapitaal is goed voor je carrière.
september 2006

Reislustige meesters delen hun reiservaringenoktober 2006

Pleidooi voor meer
vrouwelijke partners
juni 2005

Leven de vrouw van elastiek.

Mirjam de Blécourt 'Altijd die flauwe grappen als je later binnenkomt vanwege de crèche, daar knap je op af.'
januari 2004

Ze zijn succesvol, creatief en ondernemend. Vrouwen die kwalificeren als de Jackie van nu, van eigen bodem. Een drieluik over charmante alleskunnens, om te beginnen met Mirjam de Blecourt, advocate en partnen van Baker & McKenzie.

Jackie

juni 2004

Een bedrijf dat al sanerend alleen de beste mensen wil vasthouden, doet er goed aan gebruik te maken van de methode-De Blécourt. Een gesprek met de uitvindster.

FISKAAL

januari 2004
Mirjam de Blécourt:
'Civiel en fiscaal, een ideale combinatie voor de advocatuur.'

 

 


 

juni 2003

Partnerschap binnen de advocatuur.

'Het heeft mij precies elf jaar gekost om zo ver te komen' verklaart Mirjam de Blécourt-Wouterse.

Het heeft mij precies elf jaar gekost om zo ver te komen' verklaart Mirjam de Blécourt-Wouterse

maart 2002

Mirjam de Blécourt, gespecialiseerd in reorganisat¡e- en collectief ontslagrecht bij Baker & McKenzie. 'Werkgevers vinden het nog steeds moeilijk om met vakorganisaties aan tafel te gaan zitten.'

FD